Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ηρακλής - Νίκη Αιγινίου: Μια... οικογενειακή υπόθεση


Σχεδόν κάθε παιχνίδι της Volleyleague κρύβει και μια μικρή ιστορία. Κόντρες φίλων, παλιών συμπαικτών, τοπικές αναμετρήσεις, ντέρμπι μικρών και μεγάλων. Η αναμέτρηση του Σαββάτου όμως με αντιπάλους τον Ηρακλή και τη Νίκη Αιγινίου κρύβει μια... οικογενειακή κόντρα, απ' αυτές που
συχνά βλέπουμε στο Ελληνικό βόλεϊ.
Στον γηπεδούχο Ηρακλή αγωνίζεται ο (ακραίος) Δημήτρης Εφραιμίδης, ο οποίος θα βρει απέναντι του τον (λίμπερο) αδερφό του Νικήτα Εφραιμίδη. Βέβαια τα δύο αδέλφια, έχουν ήδη τεθεί αντιμέτωποι και στο παιχνίδι του League Cup 2012, αλλά όπως παραδέχθηκαν αμφότεροι, με τις δύο ομάδες να έχουν ήδη αποκλειστεί εκείνο το ματς έμοιαζε περισσότερο με φιλικό.
Έχοντας συνυπάρξει και οι δύο στον Ηρακλή (ο Νικήτας αποχώρησε από τους κυανόλευκους με προορισμό το Αιγίνιο το καλοκαίρι του 2011), η αλήθεια είναι ότι τα δύο αδέλφια καταπιάστηκαν με πολλά σπορ πριν καταλήξουν στο βόλεϊ. Δοκίμασαν το ποδόσφαιρο (σε Ηρακλή και Μελιτέα), πέρασαν από το μπάσκετ (ΑΕΝ Αγίας Τριάδος), βρέθηκαν στα κλιμάκια του πινγκ πονγκ και συμμετείχαν σε επίσημους αγώνες στίβου ως αθλητές του Μέγα Αλέξανδρου Ξηροκρήνης, αλλά τελικά η μεγαλύτερη αδελφή τους Βάσια ήταν αυτή που τους έστειλε στο βόλεϊ.
Ο τότε Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Καραβιδόπουλος, είχε επιλέξει την Βάσια για τους πυρήνες ανάπτυξης, οι μικρότεροι αδελφοί την παρακολούθησαν στις προπονήσεις κι από τον Σεπτέμβριο του 2002 εντάχθηκαν στα τμήματα ανάπτυξης του Γηραιού.
Κι αφού πανηγύρισαν ουκ ολίγες φορές ως συμπαίκτες, τώρα ήρθε η ώρα να γίνουν... αντίπαλοι, με την ιδιαιτερότητα ότι ζουν στο ίδιο σπίτι και λογικά η αναμέτρηση Ηρακλής - Νίκη Αιγινίου είναι μια οικογενειακή υπόθεση.
«Η αλήθεια είναι ότι δεν το συζητάμε και ιδιαίτερα. Δεν το κάνουμε εσκεμμένα, απλά δεν το φέρνει η κουβέντα, ωστόσο σίγουρα θα είναι λίγο περίεργα τα συναισθήματα», λέει ο Δημήτρης και συμφωνεί ο Νικήτας: «Ναι, δεν μιλάμε πολύ για το παιχνίδι. Εγώ θέλω να παίξει καλά ο Δημήτρης, αλλά να κερδίσει η Νίκη (γέλια). Για μένα είναι ακόμη πιο περίεργο το ματς γιατί θα παίξω και κόντρα στην ομάδα που αναδείχθηκα, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός».
Στη μέση βέβαια βρίσκονται οι γονείς (Νίκος και Παναγιώτα) αν και όπως σπεύδει να ξεκαθαρίσει ο Δημήτρης: «θα είναι με αυτόν που θα χάσει για να τον στηρίξουν ψυχολογικά (γέλια). Μετά το Λιγκ Καπ πάντως που ήταν περισσότερο φιλικό παιχνίδι, πήγαμε για φαγητό οικογενειακώς. Τώρα δεν ξέρω τι θα γίνει».
Κι οι δύο ομάδες προέρχονται από ήττες με καθαρό σκορ στην πρεμιέρα (3-0 ο Ηρακλής στην έδρα του ΠΑΟΚ, 3-0 η Νίκη στη Μίκρα, αλλά με αντίπαλο τον Άρη), ωστόσο απέφυγαν τα προγνωστικά.
«Ο Ηρακλής παρά την ήττα έδειξε ότι έχει προσόντα, αλλά με ένα ματς δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα, αφού οι ξένοι του με εξαίρεση τον Μίκουλα δεν ήταν καλοί. Το σίγουρο είναι ότι εμείς περιμένουμε έναν Ηρακλή πολύ καλύτερο από το ματς με τον ΠΑΟΚ», τόνισε ο Νικήτας και συνέχισε: «Εμείς κόντρα στον Άρη παίξαμε καλά, κι αν η απόδοση των δύο ομάδων είναι στα ίδια επίπεδα, πιστεύω ότι ίσως υπερτερούμε λίγο τη δεδομένη χρονική στιγμή».
Ο Δημήτρης αρχικά ξεκαθάρισε ότι «δεν μου αρέσει να κάνω προγνωστικά. Θα κερδίσει απλά ο καλύτερος», αλλά συμπλήρωσε με νόημα: «Μας έχει πειράξει σίγουρα η ήττα και η κακή εμφάνιση σε ένα δύσκολο γήπεδο όπως είναι αυτό του ΠΑΟΚ. Βέβαια και καλά να παίξεις, άμα χάσεις η ουσία δεν αλλάζει. Θέλουμε όμως να δείξουμε ότι αξίζουμε πολλά περισσότερα και πιστεύω θα φανεί σημαντική βελτίωση. Η Νίκη έχει καλό λίμπερο (γέλια), αλλά όπως έδειξε κόντρα στον Άρη, είναι γενικά μια καλή ομάδα που θέλει προσοχή».
Τα δύο αδέρφια, το απόγευμα του Σαββάτου θα φύγουν μαζί από το σπίτι για τη Μίκρα και κάπου εκεί θα ξεχάσουν τη συγγενική τους σχέση μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.
Πέρα δε από τις όποιες μάχες υπάρξουν εντός των γραμμών του γηπέδου, υπάρχει κι ένα ξεχωριστό στοιχείο. Τόσο ο Δημήτρης, όσο και ο Νικήτας έχουν αναλάβει από τους δύο προπονητές (για οικονομία χρόνου στα τάιμ άουτ) να μεταφράζουν τις εντολές τους στα Αγγλικά...
«Αν μη τι άλλο θα είναι εντυπωσιακό να λέω στους συμπαίκτες μου ότι ‘κλείστε στο μπλοκ τον Δημήτρη' ή να μεταφέρει ο Δημήτρης εντολές ‘σημαδέψτε τον Νικήτα στο σερβίς», παραδέχθηκε ο Νικήτας.

http://www.volleyleague.gr/content.asp?catid=6044

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου