Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΕΟΠΕ, ΠΑΣΑΠ, ΕΣΑΠ τιμούν Σαμαρά, Ορεστιάδα ή Βραχάτι το Λιγκ Καπ και το φλουρί στο Μίλωνα

Ολοκληρώθηκε η 92η συνεδρίαση του Δ.Σ.της ΕΣΑΠ όπου συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν στην λειτουργία και αναβάθμιση του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ, στη διαιτησία, στο θέμα «της αποβολής του Ηρακλή από το πρωτάθλημα» σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του αθλητικού δικαστή, στο μηδενισμό του Μίλωνα στον αγώνα με τον Παμβοχαϊκό και στις εκδηλώσεις μνήμης στο Νίκο Σαμαρά.

Πριν απ΄ όλα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των Νίκου Σαμαρά, Νίκου Πανούτσου, Μανώλη Παπαδάκη.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τις πρωτοβουλίες που θα λάβει η ΕΣΑΠ για να τιμήσει τη μνήμη του Νίκου Σαμαρά.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η ΕΣΑΠ σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ και τον ΠΑΣΑΠ να λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για κοινή δράση και ενιαίο προγραμματισμό εκδηλώσεων στη μνήμη του σπουδαίου βολεϊμπολίστα και συστάθηκε επιτροπή που θα συγκεντρώσει και θα κάνει προτάσεις για το θέμα και κυρίως θα εισηγηθεί εάν θα γίνει στην Ορεστιάδα (όπου μεγάλωσε και ανδρώθηκε ως αθλητής ο Νίκος Σαμαράς) η τελική φάση του Λιγκ Καπ στις 2-3 Μαρτίου 2013 ή το Ολ Σταρ.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν τα μέλη της ΚΕΔ (κ.κ.Βασιλεάδης, Αντωνούλης, Κάλης, Μιχελινάκης) οι οποίοι παρουσίασαν προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του Σώματος των διαιτητών και των παρατηρητών.

Επίσης, αποφασίστηκε:

* Να δοθούν εκ νέου οδηγίες δράσης και ελέγχου στους παρατηρητές σύμφωνα με τους κανονισμούς της προκήρυξης και να εφαρμόζονται κατά γράμμα σε όλους τους αγώνες.

* Να δοθεί στον αθλητικό δικαστή εισήγηση σχετικά με την μηδενισμό του Μίλωνα στον αγώνα με τον Παμβοχαϊκό που δεν έγινε μετά την κοινή απόφαση παικτών και διοίκησης του Μίλωνα λόγω του πένθους για την απώλεια του Νίκου Σαμαρά. Η εισήγηση θα περιλαμβάνει την γραπτή τοποθέτηση και των 12 σωματείων της Ολομέλειας.

* Εγκρίθηκε ο αγωνιστικός προγραμματισμός του πρωταθλήματος από 23 Δεκεμβρίου μέχρι 23 Φεβρουαρίου.

* Στη περίπτωση που αποφασιστεί να γίνει το Ολ Σταρ στην Ορεστιάδα, τότε η τελική φάση του Λιγκ Καπ θα γίνει στο Βραχάτι (2-3/3).

* Να διερευνηθεί η πρόταση διαιτητών και προπονητών για έλεγχο του video των αγώνων από τους διαιτητές σε αμφισβητούμενη φάση από τη σεζόν 2013-14 κι εφόσον το κόστος δεν είναι απαγορευτικό.

Συζητήθηκαν νομικά θέματα σχετικά με την απόφαση του αθλητικού δικαστή για την αποβολή του Γ.Σ.Ηρακλής από το πρωτάθλημα μετά την σχετική εισήγηση από την Ε.Ε.Α. Υπήρξε σχετική ενημέρωση από το νομικό εκπρόσωπο Χρήστο Ηλιάδη ο οποίος ανέλυσε το νομικό καθεστώς που επιτρέπει στον Γ.Σ.Ηρακλής να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ ο Πρόεδρος Παντελής Ταρνατόρος υποδέχθηκε στα νέα γραφεία της Ένωσης τα μέλη του ΔΣ. Απουσίαζαν μόνο οι κύριοι Κώστας Παϊσιάδης (ΠΑΟΚ), Χρόνης Ακριτίδης (Παναθηναϊκός), ενώ βρέθηκαν και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (εκτός του κ.Σάββα Ιορδανίδη).

Κόπηκε συμβολικά η πρωτοχρονιάτικη πίτα για τα 12 σωματεία μέλη της ΕΣΑΠ και το φλουρί για το 2013 έτυχε στον Μίλωνα το οποίο πήρε ο εκπρόσωπος του και Γενικός Γραμματέας της ΕΣΑΠ κ.Θανάσης Μπελιγράτης. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου