Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ο MVP της 12ης αγωνιστικής Ντάμποβιτς μιλάει στο Greekvolley

Ο Μαυροβούνιος Σίμο Ντάμποβιτς αγωνίζεται για πρώτη φορά φέτος στην Ελλάδα.
Ως τώρα είχε έρθει σαν αθλητής της Μπούντβα και της Εθνικής ομάδας της χώρας του. Αγωνίζεται
στη Νίκη Αιγινίου σαν πασαδόρος και για την επίδοσή του στη 12η αγωνιστική βγήκε MVP.

To greekvolley.com μίλησε με τον Σίμο λίγες ώρες αφού ανακοινώθηκε ο τίτλος του.


Πως νιώθεις που κέρδισες τον τίτλο του MVP;

Θέλω να ευχαριστήσω κατ' αρχήν όσους μου έδωσαν το βραβείο. Δεν σκεφτόμουν καθόλου το βραβείο, αλλά χαίρομαι που το πήρα.

dabovicserve
Γιατί επέλεξες να παίξεις βόλεϊ γενικά; Τι ήταν αυτό που σε ώθησε;

Γενικά μου αρέσουν τα σπορ, και με το βόλεϊ απλά έτυχε να ασχοληθώ. Τα παιχνίδια της Μπουντβάνσκα Ριβιέρα από τη Μπούντβα και της Μπούντουκνοστ από την Ποντκόριτσα με επηρέασαν αρκετά στην αρχή με αυτό το άθλημα, και φυσικά η εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας τότε στους Ολυμπιακούς του 2000 όταν κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο στο Σίνδεϊ.


Γιατί αποφάσισες να παίξεις στη Νίκη Αιγινίου, είσαι ευχαριστημένος ως τώρα;

Έπαιζα στο Μαυροβούνιο αρκετό καιρό, υπάρχουν δύο πολύ δυνατές ομάδες. Μια από αυτές παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ κάθε χρόνο και αυτό είναι σημαντικό, αλλά η εθνική λίγκα είναι πολύ κακή, έτσι ώστε για να γίνει ένα καλό παιχνίδι πρέπει να περιμένεις τον αγώνα Μπουνβάνσκα Ριβιέρα - Μπούντουκνοστ. Χρειαζόμουν ένα καλύτερο πρωτάθλημα και η Ελλάδα είναι ένας καλός προορισμός, δεν είναι όσο ήταν πριν 5-6 χρόνια αλλά ακόμα καλός.


Πόσο διαφορετικό είναι το βόλεϊ στο Μαυροβούνιο από της Ελλάδας;

Η Ελλάδα έχει περισσότερες ανταγωνιστικές ομάδες, το ίδιο το βόλεϊ είναι πάνω-κάτω το ίδιο. Που είναι νορμάλ γιατί το Μαυροβούνιο δεν είναι μακριά, είναι Βαλκάνια, ακόμα κι ο τρόπος σκέψης είναι ο ίδιος.


Νομίζεις πως η ομάδα σου θα μπορέσει να μείνει στην Α1 στο τέλος;

Η ομάδα έχει ποιότητα για να μείνει στην Α1 και δε θέλω καν να σκέφτομαι ότι θα πέσει κατηγορία. Δεν είμαστε σε καλή βαθμολογικά θέση αυτή τη στιγμή, αλλά όλα στη Νίκη δουλεύουν πολύ καλά έτσι ελπίζω να παίξουμε καλύτερα στα επόμενα παιχνίδια. 


greekvolley.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου