Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Έλληνες προπονητές: «Συνεργασία και καλύτερες συνθήκες εργασίας»

Θετικές ήταν οι εντυπώσεις των προπονητών που συμμετείχαν στη συνάντηση με το προεδρείο της ΕΣΑΠ. Άπαντες εξέφρασαν τις προτάσεις τους και τους προβληματισμούς τους ζητώντας τη βοήθεια και τη στήριξη της Ένωσης.
 
 
Μέλκας: Συνεργασία όλων των φορέων
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο προπονητής της Νίκης Αιγινίου κ.Γιάννης Μέλκας δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τη χαμηλή ποιότητα του πρωταθλήματος αλλά και την ανάγκη επιμόρφωσης των προπονητών:
 
«Είναι θετικό η ΕΣΑΠ να μας καλεί δύο φορές το χρόνο και να μιλάμε για τα προβλήματα αλλά και για να αναλύουμε τις προτάσεις μας για το άθλημα. Όλοι μας θέλουμε να πάει το άθλημα μπροστά. Σίγουρα η ΕΣΑΠ έχει κάνει σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια για να βοηθήσει το άθλημα αλλά σίγουρα χρειάζεται συνεργασία όλων των φορέων για να καλύψουμε όποια κενά υπάρχουν».
 
Όσο για την επιμόρφωση και σεμινάρια που ετοιμάζει ο ΣΕΠΠΕ δήλωσε::
 
«Οι προπονητές προσπαθούν και με τα εφόδια που τους παρέχουν δουλεύουν. Η πίεση και για εμάς τους προπονητές  είναι πολύ μεγάλη όταν πηγαίνουμε και στην προπόνηση και στο γήπεδο. Θέλουμε να σπρώξουμε το άθλημα αλλά θέλουμε και βοήθεια από εσάς. Μόνο που ακούγεται ότι θα έρθει ο Πράντι για τα σεμινάρια είναι πολύ σημαντικό».  
 
 
Κουτσονίκας: Τα προβλήματα των αθλητών
 
Από την πλευρά του ο προπονητής του Άρη Βαγγέλης Κουτσονίκας τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιες συζητήσεις. Η συζήτηση κύλησε σε πολύ καλό κλίμα και ακούστηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις. Πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα στις συνθήκες εργασίας των προπονητών και των συνεργατών τους καθώς και στα προβλήματα των αθλητών», είπε αρχικά ο κόους που στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της κλειστής Λίγκας περιγράφοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές τα τελευταία χρόνια στο οικονομικό κομμάτι, τα οποία και επηρεάζουν τη δουλειά των προπονητών. 
 
 
Στράντζαλης: Πιο ελκυστικό...
 
Ο προπονητής Θανάσης Στράντζαλης τόνισε : «Είναι θετικό να γίνονται τέτοιες συζητήσεις 3 φορές το χρόνο. Πρέπει να βοηθήσουμε το άθλημα , να το κάνουμε πιο ελκυστικό για να προσεγγίσουμε κόσμο στα γήπεδα. Πρέπει να δείξουμε πιο είναι πραγματικά το προϊόν του βόλεϊ προς τα έξω».
 
Χαιρετισμός Γιάτση
 
Ο προπονητής Γιώργος Γιάτσης δε μπόρεσε να παραστεί στη συνάντηση λόγω των προπονήσεων στα κλιμάκια του μπιτς βόλεϊ στη Μίκρα ωστόσο ενημερώθηκε για τις προτάσεις των συναδέλφων του και χαιρέτησε την πρωτοβουλία της ΕΣΑΠ ζητώντας παράλληλα καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους προπονητές, την ενίσχυση και διασφάλιση των θέσεων εργασίας στους συνεργάτες των προπονητών (στατιστικολόγους, εργοφυσιολόγους, φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγους κλπ).
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου