Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΛΚΑ


Στην τρίτη εβδομάδα προετοιμασίας μπήκε η ομάδα βόλεϊ ανδρών της Νίκη Αιγινίου με τον προπονητή  Γιάννη Μέλκα να αναζητά πλέον δυνατά φιλικά και ικανοποιητικές λύσεις για την αγωνιστική παρουσία της ομάδας που προσπαθεί να αντέξει τον ανταγωνισμό και να στοχεύσει στην
παραμονή. Νέο πρόσωπο στις προπονήσεις είναι ο αμερικανός Μακλάχλιν που έφτασε από τις ΗΠΑ και μπήκε σε φουλ ρυθμούς.
 
Ο τεχνικός της ομάδας της Πιερίας μίλησε στο volleyleague.gr για τους στόχους της ομάδας του, τα φαβορί, τα αουτσάιντερ και το επίπεδο του νέου πρωταθλήματος, ενώ αποκάλυψε πως τις τελευταίες ημέρες έκανε προπονήσεις στο Αιγίνιο ο Πέτρος Πέτρογλου που πήγε στην ΑΕΚ.
«Πηγαίνουμε καλά στην προετοιμασία μας και έχουμε τα αφτιά μας ανοικτά σε μία καλή ευκαιρία ακραίου. Είχαμε μαζί μας τον Πέτρογλου αλλά δεν είχαμε κλείσει κάτι και προέκυψε η περίπτωση της ΑΕΚ. Βλέπω αλλαγές στο αγωνιστικό επίπεδο των παικτών μου και ειδικά των παιδιών της εφηβικής ομάδας και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Αρέσει και στη διοίκηση και στην τοπική κοινωνία η οποία βλέπει τη δουλειά που κάνουμε και έχει αγκαλιάσει στην προσπάθεια μας».

Ποιος είναι ο στόχος για τη νέα σεζόν;
«Η παραμονή είναι ο στόχος μας. Δεν συζητάμε για τίποτε άλλο. Μην ξεχνάμε πως από πέρυσι έφυγαν έξι παίκτες εκ των οποίων οι πέντε ήταν βασικοί. Ήρθαν αρκετά νέα παιδιά και προωθούμε νέους από την εφηβική ομάδα. Δεν είναι εύκολο το εγχείρημα. Παλεύουμε με αντίξοες συνθήκες».

Πόσο δύσκολος ή εύκολος θα είναι ο στόχος της παραμονής με δεδομένη την ενίσχυση όλων των ομάδων;
«Δεν κρύβω να πω πως η Νίκη θα είναι μέσα στις υποψήφιες ομάδες για υποβιβασμό. Δεν φοβόμαστε να το λέμε και δεν είναι ταμπού. Θα δώσουμε μεγάλη μάχη και με άλλες ομάδες. Η Νίκη, όμως, είναι η μοναδική ομάδα που σεβάστηκε την συμφωνία για μείωση των μπάτζετ η οποία έγινε στο συμβούλιο της Λίγκας στις αρχές Αυγούστου. Αυτό το πληρώσαμε. Θα μπορούσαμε να είχαμε κρατήσει τον Ντος Σάντος ή ακόμα να πάρουμε και τον Πέτρογλου. Δεν το κάναμε. Προς τιμήν της η διοίκηση της Νίκης είναι συνεπής και απλώνει τα πόδια της μέχρι εκεί που μπορεί».

Ποια είναι τα φαβορί και ποια τα αουτσάιντερ;
«Ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι αλλά θα δυσκολευτεί πιο πολύ από πέρσι για να μείνει στην κορυφή. Από εκεί και πέρα βλέπω τον Φοίνικα Σύρου, τον Παμβοχαϊκό και την ΑΕΚ να χτυπάνε την 4αδα και τον Άρη υπό προϋποθέσεις. Ο Άρης έχει καλό κορμό. Αν πάρει δύο καλούς ξένους ακόμα θα αλλάξει όλες τις ισορροπίες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον ΠΑΟΚ και τον Εθνικό. Από εκεί και πέρα δε μπορώ να πω περισσότερα διότι κάποιες ομάδες όπως ο Άρης, η Κηφισιά και η Παναχαϊκή έχουν περιθώριο να πάρουν κι άλλους ξένους. Πολλά θα αλλάξουν σε αυτόν το μήνα που μεσολαβεί πριν την έναρξη του πρωταθλήματος».

Το αγωνιστικό επίπεδο του νέου πρωταθλήματος πως το βλέπεις;
«Οι Έλληνες είναι οι ίδιοι εδώ και χρόνια. Οι ξένοι αλλάζουν και διαμορφώνουν το επίπεδο. Θεωρώ πως θα είμαστε λίγο καλύτερα από πέρσι αλλά εάν δεν σηκωθούν λίγο τα κασέ δεν θα έχουμε και ποιότητα. Τα κασέ έχουν πέσει σε τέτοιο σημείο που δεν συμφέρει ούτε και έναν σκοπιανό να έρθει στην Ελλάδα. Λυπάμαι, πάντως, κάποιους παίκτες που δεν εκτιμούν ποιοι σύλλογοι είναι συνεπείς και πηγαίνουν σε ομάδες που προσφέρουν πολλά αλλά με ρίσκο να μην πληρωθούν».

Το πρώτο φιλικό πότε θα γίνει;
«Θα ήθελα μέχρι το τέλος της εβδομάδας να κάνω ένα φιλικό αλλά όλες οι ομάδες που είναι κοντινές σε μας ξεκίνησαν πιο αργά. Υπάρχει μία σκέψη να φιλοξενήσουμε την Γκράμποβο όταν θα έρθει για το τουρνουά του Φοίνικα ή και να πάμε κι εμείς σε κάποιο τουρνουά στα Σκόπια, στη Βουλγαρία ή στη Σερβία. Θα δούμε και τα οικονομικά μας και θα αποφασίσουμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παίκτες μου και τους συνεργάτες μου για την υπομονή που δείχνουν και τη σκληρή δουλειά που κάνουν. Αν συνεχίσουμε έτσι θα έχουμε και ατομική και ομαδική βελτίωση που θα μας βοηθήσει να αντέξουμε την πίεση και τις προκλήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου