Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Πρεμιέρα σήμερα για τη Νίκη Αιγινίου στο 3ο Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς»

Σερβίς στο 3ο Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς»

Με τις 12 ομάδες της Volleyleague ΟΠΑΠ να είναι χωρισμένες σε τρεις ομίλους των τεσσάρων ομάδων και έπαθλο την πρόκριση στο φάιναλ-4 της διοργάνωσης αρχίζει την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου το Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» 2013. Είναι η τρίτη χρονιά διεξαγωγής του Λιγκ Καπ. Τις δύο προηγούμενες κατέκτησα ο Φοίνικας Σύρου (2011-12) και ο Ολυμπιακός (2012-13) και από το 2013 είναι αφιερωμένη στη μνήμη του «Νίκου Σαμαρά» που έφυγε από τη ζωή στις 4 Ιανουαρίου.
 
Α΄όμιλος: Στο Αιγίνιο και τη Μίκρα
Στον Α΄όμιλο αγωνίζονται ο Άρης, ο ΠΑΟΚ, η Νίκη Αιγινίου και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης.
Στον αγώνα του Α΄ ομίλου στο Αιγίνιο η τοπική Νίκη θα αντιμετωπίσει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Στις 5 Οκτωβρίου 2012 οι δύο ομάδες είχαν παίξει και πάλι αντίπαλες και η Νίκη είχε επικρατήσει με 3-2 (17-25, 22-25, 25-23, 25-20, 15-12) Στο Αιγίνιο μόλις προχθές έφτασε ο νέος πασαδόρος της ομάδας Τζέι Μπλανκενάου στη θέση του Νταρνάν Λουστάκου. Επίσης λίγες μέρες μετράει στην ομάδα και ο έμπειρος κεντρικός Μιχάλης Χριστοφορίδης. «Οι αλλαγές μας πήγαν πίσω την προετοιμασία και τα πλάνα που είχαμε αλλά μέσα από το Λιγκ Καπ έχουμε ευκαιρία για τρεις δυνατούς αγώνες. Περιμένουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο».
Ο Εθνικός έφτασε μέχρι το φάιναλ-4 της περσινής διοργάνωσης και θέλει να επαναλάβει ανάλογη πορεία κάνοντας ένα καλό τεστ για το νέο πρωτάθλημα. «Δεν έχουμε προτεραιότητα το Λιγκ Καπ. Αν μας βγει κάτι καλό δεν θα πούμε όχι αλλά για την ώρα θέλουμε να κάνουμε δυνατά παιχνίδια», είπε ο τεχνικός του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης.

Η αρχή γίνεται με το παραδοσιακό ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ που θα γίνει στη Μίκρα. Οι «αιώνιοι» αντίπαλοι είναι και οι δύο ομάδες που εκπροσωπούν το βόλεϊ της Θεσσαλονίκης στη Βόλεϊ Λιγκ μετά τον υποβιβασμό του Ηρακλή. Οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στη διοργάνωση μετά το 3-2 (25-21, 25-22, 25-27, 22-25, 15-11) δικεφάλου την 1η Οκτωβρίου 2012 στην Πυλαία.
Η αναμέτρηση έχει τεράστιο ενδιαφέρον καθώς ο Τζελάτι και ο Μπαμπαλιούτας με τη φανέλα του ΠΑΟΚ θα παίξουν αντίπαλοι του Άρη αλλά και ο Απόστολος Αρμενάκης που με τη φανέλα του Άρη θα αγωνιστεί κόντρα στη παλιά του ομάδα. Επίσης, για πρώτη φορά θα καθίσει στον πάγκο του Άρη και μάλιστα σε επίσημο αγώνα ο Αντρέι Κράβαρικ. Από πλευράς Άρη ο Τσέντομιρ Ίλιτς δήλωσε είπε: «Οι φίλαθλοί μας να είναι σίγουροι ότι όπως σε κάθε αγώνα θα δίνουμε τα πάντα για τη νίκη».
O προπονητής του ΠΑΟΚ Στέλιος Καζάζης είπε: «Το ότι ξεκινάμε απέναντι στην ομάδα του Άρη θέλει μεγάλη προσοχή γιατί πρόκειται ένα κλασικό ντέρμπι με τις δικές του ιδιαιτερότητες. Είμαστε έτοιμοι στο μέτρο του δυνατού να αντιμετωπίσουμε όλες τις συνθήκες του παιχνιδιού και να κάνουμε ένα νικηφόρο ξεκίνημα». 

Β΄όμιλος: Ντέρμπι σε Ρέντη, Γλυφάδα και Κηφισιά
Στον Β΄ όμιλο θα αγωνιστούν η Κηφισιά, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Το αθηναϊκό ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού ξεχωρίζει στο πρόγραμμα. Η αναμέτρηση θα γίνει στη Γλυφάδα που μέχρι πριν δύο σεζόν αποτελούσε έδρα του τριφυλλιού. Μάλιστα εκεί είχε δώσει με τον Παναθηναϊκό τον τελευταίο του επίσημο αγώνα και ο Γιάννης Λάος. Είναι η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στη διοργάνωση καθώς η ΑΕΚ αγωνίζεται για πρώτη φορά στο Λιγκ Καπ.
Η ΑΕΚ παρουσιάζεται ενισχυμένη και ανανεωμένη στην επιστροφή της στην Α1. Ο Γιώργος Κλαρούδας δήλωσε για τον πρώτο επίσημο αγώνα της ομάδας του στη διοργάνωση: «Βγήκαν μικροτραυματισμοί Παγιάν, Καλαϊτζίδη, Γκένς, Παπαδόπουλου, Γκούζντα. Η ομάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη αλλά μπορεί να είναι ανταγωνιστική και σε θέση να κυνηγήσει νίκες».
Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος για να κάνει μία νέα αρχή και ο προπονητής του Γιάννης Λάιος είπε: «Είναι το δυνατό τεστ πριν το πρωτάθλημα».
Στην Κηφισιά ο τοπικός ΑΟΚ θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό σε αναμέτρηση που είναι επανάληψη του τελικού του Λιγκ Καπ 2013 στο Βραχάτι όταν ο Ολυμπιακός είχε νικήσει 3-0 (25-21, 25-23, 25-17) και είχε πάρει τον τίτλο. Αλλα και στο 1ο Λιγκ Καπ η Κηφισιά είχε νικήσει τον Ολυμπιακό 3-0 (25-22, 25-23, 25-14) και είχε πάρει τον τίτλο.
Η Κηφισιά του Κώστα Αρσενιάδη είναι φιναλίστ στη διοργάνωση αλλά τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τα τελευταία 24ωρα ενισχύθηκε με τον Σέρβο διαγώνιο Μίλαν Γιοβάνοβιτς και τον αμερικανό ακραίο Άαρον Μακάλμον. «Δεν έχουμε πολυτέλεια να σκεφτόμαστε το Λιγκ Καπ».
Αντίθετα, ο Ολυμπιακός είναι πάνοπλος και χωρίς προβλήματα. «Μας ενδιαφέρουν όλοι οι στόχοι. Θέλουμε να επαναλάβουμε την περσινή μας μας πορεία γνωρίζοντας πως η εφετινή σεζόν θα είναι ακόμα πιο δύσκολη», είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης.
Γ΄όμιλος: Πανδαισία βόλεϊ στο Βραχάτι
Οι αγώνες του 3ου ομίλου θα γίνουν στο Βραχάτι και θα αγωνιστούν ο τυπικά γηπεδούχος Παμβοχαϊκός, η «πρωτάρα» Παναχαϊκή, η Λαμία και ο Φοίνικας Σύρου που ήταν κάτοχος ττης πρώτης διοργάνωσης τη σεζό 2011-12.
Η αρχή θα γίνει με την αναμέτρηση του Φοίνικα Σύρου με την Παναχαϊκή. Οι δύο ομάδες θα βρεθούν και πάλι αντίπαλες από το πρωτάθλημα Α2 ανδρών. Ο Φοίνικας έδειξε στο διεθνές τουρνουά Νοτίου Αιγαίου πως έχει δυνατότητες αλλά ακόμα χρειάζεται χρόνο και δυνατούς αγώνες. «Ο στόχος μας είναι να φορμαριστούμε μέσα από τους τρεις αγώνες του Λιγκ Καπ. Είνι θετικό ότι παίζουμε εκτός έδρας με τρεις δυνατές ομάδες», είπε ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος. «Περιμένουμε με αγωνία την πρώτη μας επίσημη αναμέτρηση όπως τα παιδιά του δημοτικού στη πρώτη ημέρα σχολείο. Είμαστε καλά και θέλουμε να ζήσουμε ωραίος αγώνες», είπε ο Άρης Αγγελόπουλος. Είναι η πρώτη παρουσία της Παναχαϊκής στο Λιγκ Καπ.
Στον δεύτερο αγώνα της ημέρας ο Παμβοχαϊκός θα αντιμετωπίσει τη Λαμία με τις δύο ομάδες να έχουν αυτοσκοπό την πρόκριση στο φάιναλ-4 αλλά εάν προκύψει δεν θα αφήσουν την ευκαιρία. Με τον Παμβοχαϊκό θα αγωνιστούν οι Κουζούνης, Ντουσάρμ αλλά ο Νίκος Ζαλμάς κρατάει χαμηλά τον πήχη. «Για άλλη μια σεζόν εντάσουμε τους αγώνες του Λιγκ Καπ στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας. Θα δώσουμε τρία δυνατά παιχνίδια  και θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε καλές ομάδες», είπε ο Νίκος Ζαλμάς.
Ο Γ.Σ.Λαμία όπως φάνηκε και στο τουρνουά της Νέας Περάμου έχει ανοδική πορεία. Ο Γιώργος Γιάτσης δουλεύει σκληρά με την ομάδα του προκειμένου να μπει στο πρωτάθλημα όσο το δυνατόν πιο έτοιμη και όπως είπε το Λιγκ Καπ θα είναι ευκαιρία για να φανούν ορισμένες ισορροπίες στη νέα αγωνιστική περίοδο: «Κάθε επίσημο αγώνα τον αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα. Δουλεύουμε σκληρά σε τομείς που υστερούμε ώστε να κάμουμε τη διαφορά».

Το οριστικό πρόγραμμα της Α΄ φάσης του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» 2013-14
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου